torstai 30. lokakuuta 2014

Kasviskokkailua

Syksyllä kierrellessämme Lepaan näytekasvimaalla avomaan vihanneksia opettelemassa lisämaustetta antoi luokkakaverimme, keittiöalan ammattilainen, jolta saimme samalla vinkkejä kasvisten ja yrttien käyttöön. "Nämä reseptit pitäisi saada kirjallisena", sanoi joku. "Tai voisit järjestää meille kasviskokkikurssin!" pisti toinen paremmaksi.

Tarmokas luokkakaverimme pisti tuumasta toimeen ja eräänä lokakuisena iltana Lepaalla päivän luokassa istumisen jälkeen kokoonnuimme koekeittiöön. Luokkakaverimme oli tuonut ainekset tullessaan ja esivalmistellut osan edellisinä iltoina.

Ensin kävimme illan menun ja reseptit läpi. Sitten oli kovin paljon pilkkomista.

 

Sitten sekoitettiin, vatkattiin, paistettiin, höyrytettiin, maustettiin.

Emme voineet kuin ihailla luokkakaverimme rautaista ammattitaitoa, kun hän rauhallisesti vastaili meidän jatkuviin kysymyksiimme ja oli joka hetki ajan tasalla, mitä kukin oli tekemässä. Hän  myös piti huolta, että pysyimme etukäteen mietityssä aikataulussa.

Ja voilá! Pienenpieni syksyinen iltapalamme oli valmis: Jälkiruokaa unohtamatta:Kokkailun jälkeen nautimme erinomaisesta illallisestamme hyvällä omalla tunnolla, sillä se oli paitsi herkullista myös terveellistä - jälkkäripannacottakin oli tehty kerman sijaan kookoksesta. Sen verran runsaasti olimme tosin itsellemme kokkailleet, että ruokaa riitti vielä seuraavana päivän lounaaksikin.

Kiitos, Pirjo K, ihanista uusista kasvisruokaopeista sekä mukavan illan järjestämisestä keskelle syksyistä lähiopiskeluviikkoa, olet aivan erinomainen kokkauskurssin vetäjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti